ERENLER BELEDİYESİ ERAKOM HİZMETİYLE FARK YARATIYOR

20/12/2021

Erenler Belediyesi tarafından 2019 yılında aktif olarak hizmet vermeye başlayan ERAKOM (Erenler Belediyesi Aile Koruma Merkezi) birimi, Çocuk Danışmanlık, Bireysel Danışmanlık, Kadınlara yönelik Psikolojik Destek ve Aile Danışmanlığı olmak üzere 4 ana konu üzerinde hizmetlerine devam ediyor. 422 adet çocuğa Çocuk Danışmanlık, 234 vatandaşa bireysel danışmanlık, 251 kadına psikolojik destek ve 16 aileye danışmanlık olmak üzere 907 vatandaşa danışmanlık veren birimle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, sosyal hizmetlerin önemine değinerek şunları kaydetti; 'Belediyecilik anlamında yapılması elzem işler olarak hep altyapı ve üstyapı çalışmaları ve yatırımları göze çarpmaktadır. Fakat belediyeciliğin önemli ayaklarından biri de sosyal hizmetlerdeki verdiğimiz hizmetlerdir. Bu anlamda da ERAKOM birimimiz vatandaşımızın dertlerini dinleyerek onlara çare olmaya ve danışmanlık vermeye devam ediyor.

 

Öncelik Kadın ve Çocuklarımızın

Belediye binamız içerisinde sunduğumuz danışmanlık hizmetiyle özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız için ayrı bir çaba sarf ediyoruz. Bizde öncelik her zaman kadın ve çocuklar. Bu sebeple, okul öncesi olgunluk testi olarak bilinen Metropolitan testiyle çocuklarımızın okula hazır olup olmadığını ailelere söyleyebiliyoruz. Böylelikle 'çocuğum okula hazır mı? Okula göndermek için yaşı ufak mı?' gibi sorulardan oluşan stresi yaşayan ailelerin rahatlamasını sağlıyoruz. Bir de kadınlarımıza yönelik hizmetlerde, ERAKOM birimimiz oldukça hassas davranıyor. Zaten danışmanlık veren personelimizin de kadın olması hasebiyle bu noktada daha rahat hizmet verebilmekteyiz.

Vatandaşımızın ERAKOM hizmetinden faydalanmaları oldukça basit ve ücretsiz. Tek yapmaları gereken 444 25 54 numarasını arayarak randevu oluşturmaları. Sosyoloğumuz vatandaşlarımıza dönüş yaparak ilgili gün ve saati bildirecektir. Vatandaşlarımızın 2022 yılında da bu hizmetimizden yoğun faydalanmalarını temenni ediyorum.'

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler