ERENLER’İMİZ İÇİN HIZ KESMEDEN DEVAM

30/03/2022

AK Parti Erenler İlçe Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç, 3 yıllık görev süresince gerçekleşen çalışmalar hakkında parti mensuplarına bilgi verdi. İlçe teşkilat binasında gerçekleşen toplantıya belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanları katıldı. Meclis üyelerini temsilen Can Beyter’in gerçekleştirdiği konuşma ile başlayan danışma meclisi toplantısı devamında İlçe Kadın Kolları Başkanı İlknur Armağan’ın ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Yaylalı’nın faaliyet sunumları ile devam etti.

HANE VE MAHALLE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Faaliyet sunumlarının ardından konuşan AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, “Kıymetli dava arkadaşlarımız ile birlikte sokak sokak, cadde cadde, ev ev ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Gündüz iş yeri ziyaretleri, akşamları ise Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Kılıç’ın da katılımlarıyla mahallelerde vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini sorunları dinliyor, not ediyor ve çözüm odaklı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

‘TÜM GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ’

Danışma Meclisinde parti mensuplarına bilgilendirmede bulunan Başkan Fevzi Kılıç ise, 2019 Nisan ayından itibaren geçen 3 yıllık süreci değerlendirdi. Başkan Kılıç, “Kıymetli mesai arkadaşlarımız ile Erenler’imiz için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 33 mahallemiz var, her mahallemize, her mahallemizin her sokağına hizmet götürmek, tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ERENLER’DE CADDELER ARTIK DAHA GÜZEL

Başkan Kılıç; “Çalışmalarımız hakkında özet bir şekilde bilgi vermek istiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren Erenler’imizin caddelerinde Büyükşehir Belediyemiz ile hummalı bir çalışma başlattık. Önce alt yapı sorunlarını çözdük devamında asfalt, tretuvar ve çevre düzenlemeleri ile üst yapı çalışmalarını sürdürdük. Bu kapsamda Şehit Yaşar Güller, Türbe, Fatih, 2065, Erenler, Mehmet Akif Ersoy, Hoca Ahmet Yesevi, Alancuma ve Söğüt Caddelerimiz baştan sona yenilendi” dedi.

BAĞLAR HAYIRLI OLSUN

Başkan Kılıç, “Bu caddelerimize ek olarak tek gidiş-tek dönüş olan Bağlar Caddemiz gerçekleşen yenileme çalışması ile duble yol oldu ve Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsüne Erenler’imizden ulaşım daha rahat bir hale geldi. Çalışmalar ile caddelerimiz asfaltı, tretuvarı ve ışıklandırmaları ile yeni yüzüne kavuşurken bu caddelerimiz üzerindeki çöp konteynerlarını sentetik çim kaplı kafes ile giydirerek kötü görüntünün de önüne geçmeye çalıştık” ifadeleri kullandı.

228 SOKAK YENİ BAŞTAN

Başkan Fevzi Kılıç; “Caddelerimizle birlikte tabi ki de sokaklarımızda da yenile çalışmalarımız gerçekleşti. 81 sokağımızı asfalt, 147 sokağımızı kilitli parke ile yeniledik. Bu kapsamda 228 sokağımız baştan sona yenilendi. Detaylı şekilde açacak olursak cadde ve sokaklarımıza 3 yıllık süreçte 94 bin 924 ton asfalt attık, 123 bin 505 metre karelik alanda da kilitli parke çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 132 km’lik tarla yolu ve açma genişletme çalışması gerçekleştirdik” dedi.

ERENLER’İN İLK KAPALI PAZAR YERİ

Başkan Kılıç, “Erenler’imizin ilk Kapalı Pazar Yeri yapımının başlamasının ardından 100 gün gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Zabıta noktası, bebek bakım odası, kafeterya, kadın- erkek mescit ve lavabo, basket ve voleybol alanı, güreş ve fitness salonu gibi kullanım alanları ile son derece modern bir tesis inşa edildi. Tüm pazar esnafımıza ve Erenler’imize hayırlı olmasına diliyorum”.

 12 MAHALLEYE DOĞALGAZ

Başkan Kılıç, “Kıymetli dava arkadaşlarım; seçim sürecinde kırsal mahallelerimizde ki programlarımızda vatandaşlarımızın ilk taleplerinden biri doğalgazdı, hepimiz birebir şahidiz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve çalışmalar sonrasında 12 mahallemize doğalgaz geldi ve talep eden vatandaşlarımız kullanıma başladı. Hürriyet, Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar, Şükriye, Emirler, Kamışlı, Epçeller, Sarıcalar, Alancuma, Kozluk, Şeyhköy ve Çaykışla mahallelerimize doğalgaz hayırlı olsun”.

ÇOCUK PARKLARI VE OTOPARKLAR

Başkan Kılıç, “İlçe genelinde çocuk parklarımızı evlatlarımızın daha sağlıklı ortamlarda zaman geçirebilmeleri için yeni konsept ile baştan sona yeniliyoruz. Bu kapsamda 14 çocuk parkımızı baştan sona yeniledik. Yeni çocuk parklarının yapımı konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuk parkların yanı sıra mahalle içlerine ihtiyaçlar doğrultusuna 10 otopark yaparak ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede mahalle aralarında gerçekleşen düzenli parklaşma ile sokak aralarında geçişler kolaylaşıyor” diye konuştu.   

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Kılıç, “İlgili bakanlıkla yapılan görüşmeler ve imar planlarının onaylanması ile kentsel dönüşüm çalışmalarında da ciddi şekilde mesafe kat edildi. Yenimahalle ve Küpçüler Mahalleleri sınırları içinde bulunan, Kentsel Dönüşüm Alanındaki yapı stokunun deprem riski karşısında dayanıksız olması ve hemşerilerimizin, can ve mal kaybına yol açma tehlikesine karşı çalışmalarımız sürüyor. Gelinen son noktada vatandaşlarımız ile uzlaşma görüşmeleri devam ediyor”.

SAHA ARAÇLARI YENİLENİYOR

Başkan Kılıç, “Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüklerimizin araçlarını büyük ölçüde yeniledik. Bu kapsamda tamir, bakım gibi durumların ciddi manada azalması ile ekiplerimizin çalışmaları düzenli bir şekilde gerçekleşiyor. Görev sürecimiz boyunca vatandaşlarımıza hizmet yolunda saha araçlarımızı yenileyerek ve sayılarını arttırarak çalışmalarımızı hızlandıracağız”.

ETKİNLİKLERE KALDIĞI YERDE DEVAM

Başkan Kılıç, “Göreve geldiğimiz ilk yıl içerisinde çocuklarımıza yönelik tiyatro ve çeşitli etkinlikler düzenledik ve bu kapsamda 5 bin evladımızı etkinliklerde misafir ettik. Çocuklarımıza yönelik eğlence etkinliklerinin yanı sıra öğretici etkinlikleri de gerçekleştirdik. Bu kapsamda belediyemiz bünyesindeki diş hekimlerimiz ilçemizde eğitim gören tüm ilkokul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması ve bakım, tedavi çalışması gerçekleştirdi. Maalesef devamında dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgını nedeniyle bu etkinliklerimize ara vermek zorunda kalmıştık. Yeniden her yaş vatandaşımızı kapsayan programlarımıza Mübarek Ramazan ayı ile başlıyoruz inşallah”.      

PANDEMİDE TAM KADRO

Başkan Kılıç, “Yaşanan pandemi sürecinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz kıymetli büyüklerimizi yalnız bırakmadı. Hijyen paketlerimizi hane hane gezerek teslim ettiler. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz camii, kamu kurum ve kuruluşlarını ve talep eden vatandaşlarımızın evlerini dezenfekte ettiler. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kararnameler kapsamında alınan kararların ilçe genelinde denetimini sürdürdü. Temennimiz ve duamız salgının tamamen bitmesi”.

ERAKOM VE ERBİM YENİLENDİ

Başkan Kılıç, “Göreve geldikten sonra sosyoloğumuz ile aktif hale getirdiğimiz Aile Koruma Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti Kapsamında; Çocuk Danışmanlık, Oyun Terapisi, Bireysel Terapi, Kadın Psikolojik Destek ve Aile Danışmanlık ve Rehberlik alanlarında toplam olarak 2335 seans gerçekleşti. 2 buçuk yıl önce vatandaşlarımızın taleplerinin daha hızlı bir şekilde birimlere iletilmesi ve takibinin kontrolü konusunda yenilediğimiz Erenler Belediyesi İletişim Merkezine (ERBİM) 19 bin 246 başvuru geldi ve yüzde 99,76’sı çözüme kavuştu. Vatandaşlarımızın sistemimize ve hizmetlerimize memnuniyet oranı ise 89,4. Vatandaşlarımızın tarafımıza ulaştırdığı her bir şikayeti, talebi ve öneriyi ekiplerimiz ile birlikte hassasiyet içerisinde inceliyor ve gereken çalışmaları gerçekleştiriyoruz”.

İSTİHDAMA ÖNEM

Başkan Kılıç, “Belediyemizin İş-Kur Temsilciliği iş arayan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya ve ilçemiz başta olmak üzere şehrimizdeki iş yerlerine yönlendirmeye ve başvuru süreçlerini takip etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda 2 bin 398 vatandaşımızı iş yerlerine yönlendirdik ve 1301 vatandaşımız görüşmeler sonrasında iş başı yaptı”. Başkan Fevzi Kılıç’ın konuşmasının ardından meclis toplantısı soru-cevap kısmı ile tamamlandı.

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler