ERENLER’DE ÖĞRENCİLERE METROPOLİTAN TESTİ

06/09/2022

Belediyemiz ERAKOM Birimi tarafından Çocuk Danışmanlığı Hizmeti kapsamında ilkokula başlayacak olan öğrencilere 'Metropolitan Okul Olgunluğu Testi' yapıldı. Gerçekleşen test ile okula başlayacak olan öğrencilerin yeterli olgunluğa ulaşıp ulaşamadığı ölçülürken, testlerdeki veriler ailelere iletildi.

OKULA NE KADAR HAZIRLAR

Çalışma hakkında bilgi veren Aile, Çocuk Danışmanı ve Oyun Terapisti Nermin Kuşçu, “Metropolitan Okul Olgunluk Testi 5-6 yaş çocuklarımızın ilköğretim okullarında kendilerinden beklenen becerilerin ne derecede geliştiğine ve aynı zamanda çocuğun test sırasındaki davranış ve tutumlarının psikolojik olarak okula ne kadar hazır olduklarına dair önemli ipuçları vermektedir. Testin sonucunda çocuklarımızın okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ailelere aktarılmaktadır” dedi.

OKUL OLGUNLUK TESTİ

ERAKOM’un faaliyetlerini değerlendiren Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç ise, “Profesyonel bir şekilde faaliyete geçirdiğimiz ERAKOM birimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Aile ve birey danışmanlığının yanı sıra ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerimiz içinde aile ve çocuk danışmanımız evlatlarımıza metropolitan okul olgunluğu testi gerçekleştirdi” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Başkan Fevzi Kılıç, “Çok sayıda evladımız bu uygulamadan faydalandı. Erenler’imizde saha çalışmalarının haricinde vatandaşlarımız için ERAKOM, kültür, sanat ve spor alanlarında da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının evlatlarımız ve eğitimcilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler