ERENLER DE KAPSAMLI GENÇLİK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

09/11/2021

Erenler İlçesinde Kaymakamlık, Belediye, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, Erenler ilçesinde eğitim gören 7-13 yaş arası kız-erkek öğrencilerin sağlıklı ve hareketli bir yaşama alışmaları amacıyla spor kültürünün yerleşmesi için önemli bir adım atıldı.

İmzalanan protokolle öğrencilerin fairplay kavramını öğrenmeleri, sporda değerleri öğrenmeleri, ve çeşitli spor dallarında faaliyetlerde bulunmaları sağlanacak.

 

“Sporda Başarı İşbirliği İle Gelecek”

Protokolün taraflarından biri olan Erenler İlçe Kaymakamlığı adına açıklamada bulunan Erenler Kaymakamı Günhan Yazar; “Protokol sayesinde ilçemizde eğitim gören ve özellikle dezavantajlı durumda olan öğrencilerimizin sağlıklı yetişmelerine büyük katkı sağlayacağız. Özellikle Eğitimin bir parçası olarak, öğrencilerimizin spora yatkın ve hareketli olmaları çok önemli. Bunun yanı sıra ahlaklı birer birey olmaları yolunda spor kültürünün yerleşmesi özellikle hedef kitle içerisinde yer alan öğrencilerimiz için oldukça önemli. Erenler Belediyemiz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklığıyla gerçekleştireceğimiz projede tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Erenler İlçemiz tam anlamıyla kurumlarıyla çalışanlarıyla bir aile gibi. Bunu çocuklarımıza ve gençlerimize yansıtmak bizim adımıza da çok kıymetli. Belediyemize de ayrıca teşekkür ediyorum. Her faaliyette yanımızda oldu. İnşallah ortak çalışmalarımız devam edecek. Bu tür projeleri de ortak çalışma kültürümüzün bir yansıması olarak görüyor teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Gençlik Sağlıklı Oldukça Geleceğimiz Güvende

Kaymakam Yazar’ın açıklamasından sonra protokolle ve projenin geleceğiyle ilgili açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, gençliğin önemine değinerek konuşmasına şöyle devam etti; “Gençlik hem bugünümüzün hem de yarınımızın garantisi. Bugün ufak yaşlarda vereceğimiz eğitim, ülkemizin 50 yılını etkileyecek seviyede önemlidir. Bizler belediye olarak alt yapı ve üstyapı yatırımları yapıyoruz ama esasen en önemli husus milletin refahını yükseltecek projeler ve yatırımlar yapmaktır. Bu kapsamda sadece fiziksel yatırımlar değil aynı zamanda eğitime ve spora yapacağımız yatırımlar da geleceğimizi etkileyecektir. Spor dendiği zaman, sistem, program, organizasyon, rekor açılımıyla okuyoruz. Sonuca giden öğrencilerimiz için aklen ve manen gelişmelerine destek olmak bizler için çok kıymetli. İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzle daha önce çok keyifli ve güzel programlar da yaptık. Sayın Kaymakamımızın da geçmiş tecrübelerine dayanarak projemizi uzun yıllar yürütmeyi hedefliyoruz. ,Bu sebeple Kaymakamlığımız, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber gerçekleştireceğimiz projemizle beraber, gençliğe ve çocuklarımıza yatırım yapmış olacağız. Onlarda ileride hayata atıldıklarında bu gibi projeler sayesinde öğrendikleri adaleti, merhameti, dostluğu ve hakkıyla rekabet etmeyi hayata yansıtacaklardır. Bu sebeple diyoruz ki Gençlik Sağlıklı Oldukça Geleceğimiz Güvendedir.”

 

Projeyle ilgili detay veren Başkan Kılıç; “Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Judo, Güreş, Jimnastik, Masa Tenisi, Hentbol, Atletizm, Badminton, Bocce, Dart, Halk Oyunları, Okçuluk, Kick Boks, Mangala, Satranç ve Karate gibi dallarda açılacak kurslarla birlikte çocuklarımız hem uzmanlaşma fırsatı yakalayacak, hem de sporla birlikte bir çok değerin farkındalığını kazanacaklardır. Projemizin paydaşlarıyla beraber imkanlarımızı seferber ederek, her yıl devam edecek bir projeye başlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Her Zaman Gençlik İçin Çalışacağız

İmzalanan protokolle beraber hayata geçecek olan “Sporda Başarı İşbirliğiyle Gelecek” proejsine katkı sağlayan paydaşlardan biri olan Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy, yapılan çalışmanın kapsamına değinerek şunları kaydetti; “İlçemizde birçok alanda gençlerimize ve çocuklarımıza rehber olmaya çalışıyoruz. Erenler olarak en büyük avantajımız şu; tüm kurumlarımız işbirliği içinde. Başta Kaymakamlığımız olmak üzere Erenler Belediyemiz ve Erenler İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bu projede ellerini taşın altına koydular. Projenin ana hedefi olan gençlerimiz için, her türlü imkanı seferber ediyorlar. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projede yer almaktan gurur duyuyoruz. Projenin hazırlık ve planlama kısmında titizlikle çalıştık. Açılacak spor kurslarında dikkat edeceğimiz en önemli husus, herkesin aynı spora yönelmesi değil, öğrencilerimizin yeteneğine göre ilgili spor dalına yöneltilmesidir. Bu sebeple birçok alanda kurs açılmasını planlamaktayız. Her zaman gençlik için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Atılacak Her Adımda Önceliğimiz Gençlerimiz

Erenler İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Çelikten, imzalanan protokol sonucu yapılacak projenin gençliğin geleceği için önemini şu sözlerle anlattı; “Erenler İlçemizde kurumlar arasında müthiş bir koordinasyon var. Konu gençlik olduğunda, hiç zaman kaybetmeden Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber harekete geçtik. Hayat geçirilecek projeyle beraber gerek antrenörlerimiz olsun, gerek tesislerimiz olsun her türlü imkanımızı seferber edeceğiz. Açılacak kurslarla beraber, gençlerimizde fiziksel yararın yanı sıra spor ahlakını pekiştireceğiz. Dostluğu ve rekabeti öğrenmeleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem arzetmekte. Bugünün olimpiyat madalyası sahibi abi ve ablalarını örnek alarak, belki bu proje sonunda da birçok dalda şampiyonları keşfedeceğiz.

 

Kapsamlı Projenin Detayları

4 Kurumun birlikte gerçekleştireceği “Sporda Başarı İşbirliğiyle Gelecek” projesinin, imzalanan protokolle, yakın zamanda proje hayata geçmesi planlanıyor. Proje kapsamında Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve ortaokullarda eğitim gören 7-13 yaş arası kız-erkek öğrencilerin sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, spor hizmetlerinin çeşitliliği ve kalitesi arttırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı sporcular yetiştirilmesi, eğitim kademelerinde spor eğitiminin içerik ve uygulama olarak geliştirilmesi, sporda değerleri, centilmenliği, fair-play ruhunu kazanmaları ve çeşitli spor branşlarında faaliyetlere, kurslara katılarak yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

 

Projenin hedef kitlesi, maddi ve manevi olumsuzlukları olan bölgelerde bulunan, özellikle mali durumu kötü ve risk grubu içinde olanlar başta olmak üzere ilk ve ortaokullarda okuyan öğrenciler başta olmak üzere 7-13 yaş arasındaki gençler hedefleniyor.

 

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler