ERENLER DE KASIM AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

01/11/2021

Erenler Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 3 gündem maddesi karara bağlandı.

 

Gündemin ilk maddesi olan İmar Planı Değişikliği, İmar Komisyonuna havale edildi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki Kamu Görevlilerinin Yerel Yönetim Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara ilişkin, yetkili sendika ile belediye arasında Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konusuyla 2. Madde meclis tarafından onaylanarak Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'a yetki verdi. 

 

KAPALI PAZAR YERİ 2022 OCAK AYINDA FAALİYETE GEÇEBİLECEK

Son madde olarak Çarşamba ve Pazartesi pazarlarının kapatılması görüşüldü. 3. Maddeyle ilgili açıklama yapan Başkan Kılıç; 'Pazartesi Pazarının tamamı ve Çarşamba pazarının meyve ve sebze kısmının 2022 yılı Ocak ayı içerisinde Kapalı Pazar Yerine taşınmasını planlamaktayız. Bu konuyla ilgili olarak, çok yönlü çalışma yaptık. Pazar tezgahlarının yeterliliği, elektrik ve su abonelikleri ve güvenlik konusunda belediyemiz gereğini yaparak esnafımızı rahatlatacak. Hali hazırdaki pazarlarımızın daha derli toplu ve kaliteli hizmet vermesini sağlayacağız.

 

KAPALI PAZAR YERİNDE TEZGAHLAR YETERLİ SAYIDA OLACAK

Esnafımızın en çok merak ettiği konu ise Pazar tezgahlarının yeterli büyüklük ve sayıda olup olmayacağıydı. Bu konuda esnafımızın içi rahat olsun. Oda başkanımızla da görüşme halindeyiz. Bize bildirilen kayıtlı esnafımızın mağdur olmayacağı şekilde tezgah oturumunu tamamladık diyebiliriz. Gerekli hazırlıklar sona erdiğinde de esnafımızı çağırarak kura sistemiyle yerlerini belirleyeceğiz. Herkes adaletli bir şekilde kendi tezgahına kavuşacak. Mali yönden nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda belli başlı görüşler var fakat henüz karara bağlamış değiliz. Tüm olasılıkları adalet çerçevesinde değerlendirerek, hazırlığımız bittiğinde esnafımıza sunacak ve 2022 Ocak ayında pazarımızı faaliyete geçireceğiz.' dedi. Gündem dışı konuşmaların yer almadığı meclis toplantısı, 3 maddenin karara bağlanmasının ardından sona erdi.

 

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler