ERENLERDE EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

06/09/2021

Erenler Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 3 gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, Başkan Fevzi KILIÇ Fen İşleri Çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Erenler Belediye Başkanı Fevzi KILIÇ, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, cadde ve sokaklarda yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Başkan Kılıç, ‘Ağustos ayı içerisinde 25.000 ton asfalt, 19 mahallemizde ise 10.700 metre kilitli parke çalışmasıyla sokaklarımızı yenilemeye devam ediyoruz.’ dedi.

 

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZLA KIŞA HAZIRIZ

Başkan Kılıç, ‘Değirmendere mahallemizde 3 bölgede olmak üzere Ayaz Çayı yolu, Top Sahası yolu ve Okul Yoluyla birlikte 3.5km’ye yakın asfalt çalışması yaptık. 1,5 km’lik Ekinli – Yazılı arasındaki bağlantı yolu ve Hasanbey Mahallesindeki otobüs güzergahının, ana caddeye bağlantı yolu olan 1 km’lik yolu asfaltladık. Bunun yanı sıra, Büyükesence Mahallemizde 1,5 km’lik Mezarlık yolunu, Kayalarmemduhiye mahallesinde” 300mt’lik yolu, Nakışlar Mahallemizde yaklaşık 1 km’lik Nakışlar-Erikli yolu, Pirahmetler Mahallesinde 1 km’lik yolu ve Tuapsalar Mahallesinde yeni parsellerin 1’kmlik ana caddesini de asfaltlayarak, vatandaşımızın kışa rahat girmesini sağladık.’ dedi.  

 

PARKE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi veren Başkan KILIÇ; ‘Ana caddelerin asfaltlanmasıyla beraber, ara sokakların kilitli parkeyle döşenerek, özellikle kırsal mahallelerin kışın çamurdan uzak kalmasını sağlıyoruz. Bu sebeple 19 mahallemizde parke çalışmasına hız verdik. Devam eden parke çalışmamalarımızla toplamda 11 km’ye yakın sokak ve caddelerimizi yeniliyoruz.’ dedi

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İMAR PLANI ONAYLANDI

Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Fevzi Kılıç, bugüne kadar Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirdi ve şunları kaydetti; ‘2 etabının gerçekleştiği kentsel dönüşüm projesinde, imar planı değişikliği, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde, 1.Etap ta 280 konut yapıldı yaşam devam ediyor, 2. Etap’ta 144 konut yapıldı. Göreve başlar başlamaz 144 konutun satışlarına hız verdik. Bugün itibariyle 137 tanesinin satışını gerçekleştirdik. Kentsel Dönüşümle ilgili yapacaklarımızla ilgili ekibimiz çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. 52 ada dan oluşan Kentsel Dönüşüm Alanıyla ilgili detaylı bilgiyi önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla duyuracağız.’

 

AŞI KAMPANYASINA DESTEK

Aşı kampanyasına değinen Belediye Başkanı Fevzi KILIÇ, tüm halkı aşı olmaya davet ederken; ‘Çarşamba günü Belediye bahçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle beraber düzenleyeceğimiz aşı kampanyasına tüm halkımızı bekliyoruz. Pandeminin son bulması adına bu konuya meclis üyeleri olarak ta sizlerin de büyük desteğini bekliyorum.

 

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

Ayrıca bugün başlayan eğitim ve öğretim yılı sebebiyle yüzyüze eğitime başlayan yavrularımıza da başarılar diliyorum. 1.5 yıldır okullarından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrı kalan evlatlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak, öğretmenlerimizin ve eğitim öğretim çalışanlarının biran önce aşılarını yaptırmaları temennisinde bulunuyorum.’ dedi. 

 

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler