Erenlerde Ağustos Ayı Meclisi Gerçekleşti

02/08/2021

Erenler Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 2 gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, Başkan Fevzi KILIÇ ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündemin ilk maddesi olan Uygulama İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Plan işlem no Teklif-54584406 Ait Komisyon Raporu kabul edilerek 2. Maddeye geçildi. Büyükesence Mahallesi Kadastro işlemlerinde görevlendirilmek üzere 2 bilirkişinin değişimi kabul edilerek gündem dışı konuşmalara geçildi.

YANGINDA VEFAT EDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Meclis toplantısında konuşan Başkan Fevzi Kılıç, Manavgat’ta başlayan yangınlarla ilgili olarak konunun önemine değindi ve şunları kaydetti; “Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle itfaiyenin özverili çalışmaları sonucunda yangınlar inşallah kısa zamanda kontrol altına alınacaktır.”

DİŞ HASTANESİ'NİN PROTOKOLÜ YAPILDI

Diş Hastanesiyle ilgili açıklamalarda bulunan KILIÇ, hastanenin Erenler İlçesinde olmasının önemine değinerek: “Serdivan ilçemizde yer alan bir diş hastanemiz var, ayrıca Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de faaliyetlerine devam ediyor. Fakat devlete ait Diş Hastanelerinin sayısının artması önem taşımakta. Bu sebeple Küpçüler Mahallemizde, Nehir Konakları adını taşıyan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi Evlerinin hemen karşısında tahsis ettiğimiz alanda, Diş Hastanesi Yapılabilmesi adına İl Sağlık Müdürlüğümüzle protokolümüzü imzaladık. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi

ALTYAPI İHALESİ TAMAMLANDDI

İlçedeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Fevzi KILIÇ, Epçeller ve Şükriye Mahallelerinde Fen işleri müdürlüğü tarafından parke ve bordür taşı çalışmaları yaptıklarını ve diğer mahallelerde de bu çalışmaların hızlanacağını açıkladı. Ayrıca altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi veren KILIÇ şunları kaydetti, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin altyapı ve üst yapı çalışmalarına hız verdik. SASKİ tarafından yapılan altyapı İhalesiyle birlikte de, Değirmen Caddesi, Erenler Caddesi, Erenler Mahallesinin belli kısımları ve Hacıoğlu mahallesinin belli kısımlarında altyapı çalışmaları yakın zamanda başlayacaktır.”

YENİ YAŞAM ALANINDA SON 30 KONUT

Kentsel Dönüşüm 2. Etap konutlarına vatandaşların ilgisinin sürdüğünü ifade eden Başkan Kılıç, “Satışlar her Salı günü encümen kararı ile devam ediyor. 144 dairenin 114’ü satıldı ve şuanda satışta olan 30 adet konutumuz bulunmakta. Bu yıl sonuna kadar bu konutlar da satılacak gibi gözüküyor. Hem diş hastanesinin yeri sebebiyle hem de yapılacak diğer projeler sebebiyle konutlarımızın konumunun birkaç yıl içinde daha da önem kazanacağını düşünüyorum.”

 

 

Güncel Haberler

Erenler Belediyesi Güncel Haberler

Tüm Haberler